Заступникам Черновецького сподобалося підвищувати тарифи

Вівторок, 14 листопада 2006, 16:59

Перший заступник глави Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко не виключає у 2007 році ще одного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у зв'язку зі збільшенням вартості імпортованого в Україну газу до $130 за тисячу м куб.

На прес-конференції у вівторок у Києві він підкреслив, що в такому випадку підвищення буде відбуватися за методикою, яка буде затверджена законом.

За його словами, Кабінет міністрів зараз розробляє методику, що буде подана як законопроект на затвердження у Верховну Раду.

"І до жодної місцевої влади питань не буде, тому що буде працювати закон", - підкреслив Голубченко.

Він заявив, що після підвищення тарифів у Києві з 1 грудня вони будуть не найвищі в Україні. При цьому він підкреслив, що якщо такого підвищення не відбудеться, то з міського бюджету на дотацію житлово-комунальним організаціям необхідно буде виділити 3 млрд грн.

При цьому Голубченко підкреслив, що в Києві буде введена власна система субсидій.

Зокрема, якщо по всій Україні субсидії будуть виплачувати тим, у кого сума платежів буде перевищувати 20% від сукупного доходу родини, а для самотніх пенсіонерів, - більше 15%, то в Києві цей поріг установлений відповідно в 15 і 10%. З цією метою з міського бюджету буде виділено від 350 до 500 млн грн.

Начальник головного управління соцзахисту Київської міськадміністрації Сергій Бичков відзначив, що в Києві субсидії будуть оформлятися в найкоротший термін, а тим, хто їх вже одержує, буде зроблено автоматичне перерахування.

Яструбинський повідомив, що за новими тарифами на місяць у Києві загальна сума комунальних платежів, крім електроенергії, буде складати 200,3 млн грн, у той час як за старими тарифах ця сума складає на даний момент 67,3 млн. грн.

Основна частина коштів, отриманих від підвищення тарифів, буде спрямована на погашення вартості газу. Разом з тим, за його словами, підвищення тарифів не дасть можливості направляти значні суми на модернізацію міського господарства.

Зокрема, на капітальний ремонт системи водопостачання і каналізації буде виділено 70 млн грн, частина яких піде на установку приладів обліку в житлових будинках.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...