Янукович пропонує нашоукраїнським міністрам публічно зректися партії?

Середа, 15 листопада 2006, 09:04

Прем'єр Віктор Янукович закликає міністрів, які ввійшли в його Кабінет міністрів за квотою фракції "Наша Україна", публічно заявити про своє ставлення до роботи Кабміну і можливість своєї подальшої роботи в ньому.

Про це Янукович заявив, відкриваючи засідання Кабміну в середу, повідомляють Українські новини.

"Зараз потрібно прийняти політичне рішення. Якщо немає розбіжностей з політикою уряду, ви повинні про це політично заявити", - сказав Янукович.

Він зазначив, що є прихильником консолідації політичних сил і політичної стабільності в державі.

Янукович також підкреслив, що в цьому питанні вони з президентом Віктором Ющенком однодумці.

Прем'єр заявив, що вимагає від міністрів від НУ остаточно визначитися у зв'язку з рішенням "Нашої України", підтвердженим з'їздом НСНУ, про перехід цієї політичної сили в опозицію й закликами про відставку Кабміну.

"Чи згодні ви, що уряд має йти у відставку? У вас є таке відчуття? Чи ви з цим не згодні. Я просив би, щоб ви про це сказали привселюдно", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що якщо буде знято політичне питання, то міністри від НУ можуть продовжити роботу в Кабміні, оскільки в нього до них немає претензій по роботі.

Як повідомлялося, раніше міністр у справах сім'ї, молоді й спорту Юрій Павленко й міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко подали у відставку у зв'язку з переходом НУ, за чиєю квотою вони ввійшли в уряд, в опозицію.

Рада планувала розглянути відставку Поляченка й Павленка 14 листопада, але відклала розгляд цього питання.

15 листопада Рада має намір заслухати звіти міністра закордонних справ Бориса Тарасюка й міністра оборони Анатолія Гриценка, які увійшли в Кабмін Януковича за конституційною квотою президента.

Янукович і депутати допускають відставку Радою цих міністрів за результатами заслуховування їхніх звітів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування