Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литовський президент пообіцяв Ющенку "тісні емоційні зв’язки"

Середа, 15 листопада 2006, 09:27

Президент Віктор Ющенко наголошує, що ключовим завданням для української влади є створення конкурентноздатної економіки.

Про це він заявив у вівторок у своєму виступі на Українсько-Литовському бізнес-форумі в Києві.

"Створити конкурентноздатну економіку – це означає дати правильні правила гри на економічному ринку", – сказав Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про економічні здобутки України за останній час, президент зауважив, що за січень-вересень поточного року приріст ВВП склав 6,2%, позитивну динаміку мають усі сектори національної економіки, дефіцит державного бюджету за цей період становив лише 0,4% валового внутрішнього продукту, а рівень інфляції – 5,9%.

Ющенко також наголосив, що рівень безробіття з початку року в Україні знижено на 23%.

Президент також відзначив, що у зв’язку зі стабілізацією політичної ситуації в Україні Міжнародне рейтингове агентство Moody’s змінило прогноз рейтингу України зі "стабільного" на "позитивний".

Крім того, другий рік поспіль Україна піднімається в рейтингу боротьби з корупцією за результатами міжнародної організації Transparency International.

Усе це, за словами Ющенка, свідчить про те, що Україна йде шляхом політичних та економічних реформ.

"Наша мета – інтегруватися у європейські процеси. Ми проводимо дуже динамічний діалог з Європейським Союзом", – сказав президент.

Ющенко подякував литовській стороні і особисто Валдасу Адамкусу за постійну підтримку європейського та євроатлантичного курсу України.

У цьому контексті президент також підкреслив, що Україна сьогодні знаходиться у фінальній стадії підготовки необхідних для вступу до СОТ документів.

Він нагадав, що залишилось ухвалити 12 законопроектів і необхідна правова база буде сформована.

"Переконаний, що 21 грудня цього року робоча група винесе позитивний робочий звіт відносно вступу України до СОТ. Я в цьому переконаний. Ми майже все зробили для того, щоб це відбулось", – наголосив президент, підкресливши, що привабливість українського ринку зростає.

У свою чергу, виступаючи на форумі, президент Литви Валдас Адамкус висловив упевненість, що бізнесові проекти і контакти між Україною та Литвою базуються не на виключно розрахунках, а "на тісних емоційних зв’язках" між народами.

Україна, наголосив він, завжди була дуже важливим сусідом Литви в регіоні. Він запевнив, що Литовська Республіка всіляко підтримуватиме Україну на шляху модернізації, економічної стабілізації та європейської інтеграції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування