Катеринчук пророкує похорон "Нашої України"

Середа, 15 листопада 2006, 10:05

Екс-глава політвиконкому "Нашої України" Микола Катеринчук вважає, що через рік "Народний союз "Наша Україна" нікого не цікавитиме.

"Демократична платформа програла на з'їзді адміністративно-бізнесовій, якщо можна так сказати, платформі. На найближчий рік як мінімум більшість у партії втратила можливість щось змінити через перемогу меншості на з'їзді", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"А це означає тільки одне: через рік ця партія в суспільстві нікого не буде цікавити", - додав депутат.

Катеринчук заявив, що його рішення про вихід з "Нашої України" – це його особистий вибір, що він зробив принципово: "Я міг би продовжувати боротьбу за власну демплатформу в НСНУ, але тоді розкололася би партія, а я цього, повторюю, не хочу! По-моєму, це досить чесно в подібній ситуації – піти".

Також він додав, що ні за яких умов не повернеться в НСНУ: "Мій вихід - остаточне рішення".

За словами Катеринчука, багато хто з НСНУ йому дзвонили: "Підтримували. Казали, що рішення такого не очікували, але вважають мою позицію логічною. Адже мені давно говорять: ти, мовляв, і родиною менше займаєшся, ніж демократизацією партії за нас за всіх, хто ж тепер цим займеться!".

На питання, чи веде він переговори з БЮТ, депутат відповів: "Я не веду переговори з Тимошенко... Але я обов'язково з нею зустрінуся. Я ж тепер безпартійний!". При цьому він додав, що "в українській політиці нічого виключати не можна".

Катеринчук зізнався, що в нього "немає бажання йти у фракцію БЮТ": "Треба вибудовувати відносини з Тимошенко таким чином, щоб ми давали їй можливість реалізувати свою позицію, а вона давала нам можливість реалізувати свою. Це буде на користь".

Щодо виступу Юрія Луценка на з'їзді НСНУ депутат зауважив, що він "і справді був знаковим, він показав делегатам якусь перспективу розвитку НСНУ".

"Але після того, як Юрій Луценко заявив, що він не пов'язує своє майбутнє з "Нашою Україною", я зрозумів: президент озвучив через Луценка своє дистанціювання від НСНУ. Він так і говорив, до речі, на засіданні фракції, що якщо не буде проведена демократизація партії, то він від неї дистанціюється. Так і відбувається", - додав Катеринчук.

На питання, яку нішу займе партія, яку має намір створити депутат, він відповів: "Однозначно - за економічними поглядами це буде праве крило, ліберальне. Говорити більш детально я поки не готовий".

Серед людей, до яких він має намір звернутися, Катеринчук назвав "Князевича, Луценка, Яценюка, Стецьківа, багато-багато інших".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News