Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко розповів, як він вичищає армію від "свинства"

Середа, 15 листопада 2006, 10:30

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що проектом бюджету на 2007 рік скорочується фінансування української армії.

"Бюджетна резолюція парламенту стосовно Збройних Сил не виконана. Там записана неправда. Тому що до 4,6% ВВП, що нібито Верховна Рада виділила, віднесено пенсії. Це не йде в армію. Насправді закладено менше, ніж цього року", - сказав Гриценко, виступаючи зі звітом у Верховній Раді у середу.

"Армія зараз завмерла. Я затримав тисячі рапортів офіцерів, які готові звільнитися", - додав він.

Реклама:

Водночас, доповідаючи про свої успіхи на посаді міністра, Гриценко сказав, що "Збройним Силам завдяки рішенням, які ухвалила Рада нацбезпеки і оборони і президент, зараз чітко визначені завдання, які вони повинні виконувати".

"Зроблено це вперше на такому рівні деталізації. Керівництво Збройних Сил знає, що робити на наступні 6 років. Тому що в нас є державна програма розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки", - сказав він.

Гриценко також відзначив, що основним пріоритетом розвитку Збройних Сил є бойова підготовка.

"За 2005 рік нам вдалося на 40 - 50% підняти рівень бойової підготовки. Це ті речі, які вимірюються в годинах нальоту, в моторесурсі, в кількості навчань, парашутних стрибках і т. д.", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

"У цьому році нам не вдасться перевищити ці показники. І причина одна – фінансування", - додав міністр.

Гриценко також зазначив, що Збройні Сили відмовилися від проведення "штучних, надуманих військових навчань, коли лінія державного кордону малювалася посередині карти України".

"Ми були політично цнотливі і боялися навіть подумки робити якісь кроки в ході планування, щоб, не дай Боже, не зачепити політичних інтересів наших сусідів чи інших країн", - сказав він.

Тепер, за словами міністра, проводяться "і командно-штабні, і реальні навчання по реальним завданням і планам".

"Ми вперше виконали стрільби ракетами повітря-повітря вночі, і навіть у кримських газетах було повідомлення, що НЛО літає над Феодосією. То було не НЛО, це були наші літаки-винищувачі", - навів приклад Гриценко.

Він також сказав, що Збройні Сили поступово "звільняються від виконання невластивих функцій".

"У нас є 216 держпідприємств. У нас є план з передачі їх до приватизації і зменшення до 40. Лише тих, без яких армія не може існувати", - сказав Гриценко.

"Ми вичищаємо армію, вибачте, від свинства. 100 свинарників було ліквідовано. І протягом ще пару місяців усі будуть ліквідовані. Ненормальна ситуація, коли парламент виділяє кошти на харчування, а в окремих військових частинах у свинарниках за звітом аж 300 кілограм свинини вирощено. Це один крупний боров, а його обслуговують 4 солдати і ще 5 прапорщиків. Цього не буде!", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...