Гриценка хочуть зняти через "липову" ревізію?

Середа, 15 листопада 2006, 10:38

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що довідка контрольно-ревізійного управління про Міноборони є замовленням і порушує три статті закону.

Про це Гриценко сказав у Верховній Раді, відповідаючи на питання депутатів.

"Йде порушення закону, на яке не реагує Генпрокуратура. Довідка КРУ – це замовлення, це недостовірна інформація, це документ, який порушує, як мінімум, три статті закону", - заявив міністр.

За його словами, "у Міністерстві оборони дійсно було проведено ревізію Головним контрольно-ревізійним управлінням". "Є закон про КРУ, який передбачає, що протягом п'яти днів після проведення ревізії документ має бути поданий міністру, у якого проводили перевірку", - зазначив Гриценко.

"Ревізія завершена півтора місяці тому. Акту ревізії в природі не існує. Натомість є якась аналітична записка-довідка. Я звернувся письмово до начальника Головного КРУ і прем'єр-міністра з вимогою представити згідно закону акт ревізії, який міністр зобов'язаний підписати", - додав міністр.

Гриценко заявив, що на кожне звинувачення готовий дати письмове пояснення, "але мені не дають такої можливості в уряді".

"Я звернувся до Генпрокуратури. Звернув увагу на те, що порушено п'ятиденний термін, акту не існує в природі. Закон, прийнятий вами, забороняє ГоловКРУ до актування результатів ревізії поширювати ці матеріали. Вони поширюються в ЗМІ, міністр і Міністерство паплюжаться – це друге порушення закону", - зазначив міністр.

"Третє – закон передбачає відповідальність і дисциплінарну, і кримінальну за це порушення. Ні генпрокурор, ні його заступник на це зауваження не відреагували. Тому я хотів би, щоб ці питання обговорювалися без порушень", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування