Янукович "захистив" держмонополії від Азарова

Середа, 15 листопада 2006, 11:23

Прем'єр-міністр Віктор Янукович закликає не допустити додаткових вилучень з доходів державних монополій при підготовці бюджету на наступний рік.

З такою пропозицією він звернувся до міністра фінансів Миколи Азарова, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Додаткового вилучення з доходів наших підприємств не повинно бути. Ми добре знаємо, до чого це привело, фактично до банкрутства держмонополій", - відзначив прем'єр.

Також Янукович звернувся до членів уряду з проханням при підготовці проекту Бюджету на 2007 рік уважно подивитися на його доходну частину.

Зокрема, він звернувся до міністрів палива й енергетики, а також транспорту і зв'язку для того, щоб вони уважно підійшли до формування фінансових планів таких монополістів, як "Укрзалізниця" і НАК "Нафтогаз України".

Янукович підкреслив, що покриття збитків цих підприємств в жодному разі не повинне закладатися в тарифи для населення. "Той досвід минулий, котрий був, за рахунок чого були підвищені непрямі податки, ми не повинні допустити", - сказав прем'єр.

У цілому Янукович попросив міністерство фінансів, як і було обумовлено раніше, до 20 листопада завершити роботу над підготовкою проекту бюджету до другого читання і на початку наступного тижня подати документ у парламент.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування