Коаліція визнала Гриценка і Тарасюка "винними". Ще до звітів?

Середа, 15 листопада 2006, 11:39

Антикризова коаліція вирішила визнати незадовільною роботу міністра оборони Анатолія Гриценка та міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл під час виступу у Верховній Раді в середу.

"Ми абсолютно відкидаємо будь-які звинувачення в такому питанні, як політична розправа над міністрами. Ми за переконання нікого не звільняємо, не репресуємо і не критикуємо", - наголосив Чорновіл.

"Про яку політичну розправу може йти мова, коли ми маємо довідки від Головного КРУ і Фонду держмайна, які, згідно з даними Генпрокуратури, були надані для ознайомлення і підписані керівниками департаментів Міністерства оборони", - зазначив депутат.

"Ці перевірки проводились на виконання доручення прем'єра Єханурова за дорученням президента Віктора Ющенка", - додав він.

Стосовно міністра закордонних справ Чорновіл стверджує, що "Тарасюк привів до ряду провокаційних дій, які ускладнювали переговори по життєвоважливих речах для України, зокрема, поставках енергетичних носіїв".

"Було завдано шкоди особисто президенту: провал підготовки візиту президента до Німеччини, повний розвал діяльності комісії Ющенко-Путін та інше", - додав депутат.

Чорновіл заявив, що "за результатами обговорення звітів, зважаючи на безвідповідальне ставлення обох міністрів до виконання своїх обов'язків, факти порушення Конституції, те, що подальше перебування на посадах може шкодити національним інтересам, коаліція вирішила визнати роботу міністрів незадовільною, після чого можливо переходити до відповідних організаційних висновків".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування