ДЕПУТАТИ ВИРІШАТЬ ДОЛЮ ТАРАСЮКА І ГРИЦЕНКА ЗА 2 ТИЖНІ

Середа, 15 листопада 2006, 12:06

На наступному пленарному тижні Верховна Рада ухвалить рішення щодо оцінки діяльності міністра закордонних справ Бориса Тарасюка та міністра оборони Анатолія Гриценка.

Таке рішення підтримали 246 депутатів.

За словами віце-спікера Адама Мартинюка, на пленарному тижні, який триватиме з 28 листопада по 1 грудня, профільні комітети мають подати постанови з відповідними висновками про діяльність Тарасюка і Гриценка.

"А ми будемо ухвалювати постанову з тими висновками, які там будуть", - сказав він.

Водночас член партії регіонів Тарас Чорновіл у кулуарах парламенту сказав, що питання відставки Тарасюка – це лише питання часу.

"Щодо Тарасюка концептуальне нерозуміння дипломатичної служби і нерозуміння інтересів держави ставить питання про його відставку. Тепер це лише проблема часу", - сказав Чорновіл.

Він зазначив, що механізми відставки прописані і в Конституції, і в регламенті Верховної Ради.

"Парламент призначає цих міністрів за поданням президента, але звільняє без жодних подань", - сказав він.

Щодо міністра оборони Анатолія Гриценка, то, за словами Чорновола, парламент доручить Генпрокуратурі продовжувати розслідування, "щоб були перевірені факти на предмет його причетності до корупції у Міністерстві оборони".

"Ми вважаємо, що, враховуючи позитивні тенденції розвитку Міністерства оборони, він (Гриценко) залишиться на своїй посаді", - сказав він, додавши, що більшість депутатів схиляються повірити Гриценку в тому, що він не причетний до корупційних діянь.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News