Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк пообіцяв коаліції, що піде лише через Конституційний Суд

Середа, 15 листопада 2006, 12:37

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк переконаний, що питання звільнення міністрів, призначених за квотою президента, має вирішувати Конституційний Суд.

"Є правова колізія, закладена в змінах до Конституції, де прописані процедури призначення, але не прописані процедури звільнення", - сказав Тарасюк після звіту у парламенті про результати своєї діяльності на посаді міністра.

"На мою думку, без подання президента, Верховна Рада не може звільнити міністрів, але в будь-якому разі вирішити цю колізію може лише Конституційний Суд", - сказав він.

Тарасюк також зазначив, що такого роду слухання, як ті, що відбулися у середу у Верховній Раді, потрібні, але "треба, щоб таку процедуру проходили всі міністри, а не лише ті, чия політична приналежність не задовольняє парламентську більшість".

Коментуючи рішення парламенту відкласти голосування за постанову за підсумками звіту міністрів, Тарасюк сказав, що йому важко робити прогнози відносно майбутніх можливих рішень парламенту.

"Але, зрештою, це і не моя робота", - додав він.

На питання, чи не вбачає він політичного підтексту в ініціативі коаліції заслухати звіти його і міністра оборони Анатолія Гриценка, Тарасюк відповів:

"Я не боюся звітувати, мені є що сказати, але мотиви тих, хто ініціював це заслуховування – це вже питання вашої (журналістів) роботи".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування