Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник змусить ЗМІ розповісти, хто за ними стоїть

Середа, 15 листопада 2006, 13:25

Кабінет міністрів у середу розглянув і затвердив законопроект про забезпечення прозорості в діяльності засобів масової інформації, що має намір у четвер подати на розгляд Верховної Ради.

Про це заявляє віце-прем'єр Дмитро Табачник на прес-конференції в рамках медіа-форуму в середу в Києві.

За його словами, цей законопроект готувався Міністерством юстиції відповідно до програми адаптації національного законодавства до європейського законодавства.

"Головна суть цього проекту - зробити діяльність засобів масової інформації більш прозорою і доступною для суспільства", - відзначив віце-прем'єр.

"Закон передбачає, що у випадку реєстрації, одержання ліцензії, засновники і співзасновники будь-якого друкованого або електронного ЗМІ повинні оприлюднити і робити доступною для громадськості інформацію про те, які установи, організації і фірми є власниками телеканалу, радіоорганізації або друкованого засобу масової інформації", - сказав Табачник.

За його словами, у четвер цей проект закону, розроблений Кабінетом міністрів, буде внесений на розгляд Верховної Ради.

"Я думаю, він також буде задіювати забезпечення прозорості в інформаційному просторі, доступності саме для суспільства, для критичних зауважень усіх складових держави", - сказав він.

Табачник також заявив, що частиною інформаційної політики уряду є розширення телерадіотрансляції українських передач за рубіж.

"Вже в наступному році Кабінет міністрів ставить завдання зробити низку послідовних кроків для освоєння технічної бази українського радіомовлення і телемовлення за кордон", - сказав Табачник, підкресливши, що "це важлива частина інформаційної політики уряду Януковича".

Він також повідомив, що уряд має намір підтримати ідею голови Держкомтелерадіо Едуарда Прутніка про створення в Києві національного будинку мас-медіа.

За словами Табачника, презентація проекту, можливо, відбудеться через один-два місяці.

"Такий будинок може стати місцем спілкування журналістів", - сказав віце-прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...