Янукович пообіцяв полякам розібратися з росіянами і газопроводом

Середа, 15 листопада 2006, 14:19

Прем’єр Віктор Янукович заявляє про готовність сприяти поліпшенню відносин між Польщею та Росією.

Про це прем’єр заявив у середу журналістам після першого засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.

“Ми готові сприяти в цьому процесі”, - сказав Янукович, коментуючи ситуацію, що склалася у відносинах між Польщею та Росією.

“Ми сподіваємося, що питання між Польщею та Росією, між ЄС та Росією будуть вирішені найближчим часом”, - додав він.

Як відомо, Польща заблокувала початок переговорів ЄС з Росією щодо нових переговорів про нову угоду.

Польща пояснює свої дії бажанням добитися від Брюсселя захисту в торгових відносинах з Росією.

***

Янукович також заявив, що Україна і Польща бачать черговість кроків у реалізації проекту з будівництва нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

Прем’єр назвав проект "реальним проектом, якому потрібно наповняти змістом", зазначивши, що уряди двох країн бачать черговість кроків у реалізації цього проекту, і перший такий крок повинен полягати на початку роботи "Одеса-Броди-Харлуп".

Янукович підкреслив, що вирішення цього питання вже додає оптимізму. Крім того, за його словами, у цьому зацікавлені партнери України – країни каспійського басейну.

У свою чергу, прем'єр Польщі Ярослав Качиньський повідомив, що польська й українська сторони докладно обговорили питання реалізації проекту з нафтопроводом "Одеса-Броди-Плоцьк".

"У мене немає сміливості назвати термін реалізації цього проекту, але в нас є фінансові засоби для його реалізації", - підкреслив прем’єр Польщі і висловив надію, що цей проект буде завершений.

Як відомо, наприкінці травня 2003 року Україна, Польща і ЄС підписали декларацію, якою підтримали проект транзиту каспійської нафти по нафтопроводу "Одеса-Броди" і його добудови до Плоцька, звідки нафта по вже існуючому нафтопроводу має потрапити до Гданьська.

УНІАН, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування