Качинський зустрівся з "українським прем'єром Тимошенко" і президентом...

Середа, 15 листопада 2006, 14:42

Прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський закликає українців сподіватися на вступ до НАТО та ЄС і вважає, що ця надія справдиться.

"Я думаю, що колись це станеться. Я хотів би, щоб усі українці зберегли цю надію, і я сподіваюся, що ця надія не буде безпідставною", - сказав він після завершення своєї зустрічі з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

"Пані прем'єр-міністр своєю діяльністю і поведінкою цю надію збуджує, але я глибоко переконаний, що за недовгий час це буде позиція всіх значимих українських політиків", - зазначив Качинський.

У свою чергу Тимошенко, коментуючи підсумки зустрічі з польським прем'єром, констатувала поглиблення дружніх відносин між Україною та Польщею.

"Я почула підтримку всім демократичним процесам, що відбуваються в Україні. Ми відчули, що головні керівники Польщі, які стояли біля нас у найважчі часи, сьогодні також з Україною і допомагають їй рухатися у стратегічному напрямку щодо Європейського Союзу", - сказала вона.

Упродовж зустрічі прем'єр Польщі двічі назвав лідера БЮТ Тимошенко "пані прем'єр-міністр". Як відомо, у деяких європейських країнах існує традиція залишати за високопосадовцями їхнє звання навіть після відставки.

Також підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України та готовність сприяти якомога скорішому започаткуванню офіційних переговорів щодо укладення нової угоди Україна-ЄС Качинський висловив під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком.

Водночас сторони підкреслили важливість координації дій для забезпечення перемоги України та Польщі в тендері на право проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Під час зустрічі було відзначено, що одним з найбільш перспективних напрямків співпраці є співробітництво в енергетичній сфері, в тому числі в загальноєвропейському форматі, повідомляє прес-служба президента.

Сторони визначили забезпечення добудови нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька безумовним пріоритетом співробітництва України, Польщі та ЄС і наголосили на необхідності переведення проекту у фазу практичної реалізації вже ближчим часом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...