Кушнарьов сказав що буде, якщо Гриценко і Тарасюк добре поводитимуться

Середа, 15 листопада 2006, 15:33

Член фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов заявляє, що міністри оборони та іноземних справ можуть продовжувати залишатися в уряді у випадку, якщо будуть виконувати програму антикризової коаліції.

Про це він заявив у середу в інтерв'ю журналістам за результатами звіту міністрів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд формувала антикризова коаліція, і ми маємо повне конституційне право на те, щоб уряд у цілому і всі його члени дотримувалися політичної позиції антикризової коаліції", - відзначив Кушнарьов.

При цьому, за його словами, якщо міністри і надалі хочуть працювати в коаліційному уряді, "не посилаючись на якийсь особливий статус і не прикриваючись тим, що їхні кандидатури внесені президентом, то вони будуть працювати".

Кушнарьов відзначив, що головні претензії представників антикризової коаліції до цих міністрів у тому, що вони демонструють певну незалежність від колективних рішень як коаліції, так і уряду.

"Фактично вони претендують на статус опозиції в уряді, їхні дії, їхні заяви суперечать політичним позиціям антикризової коаліції", - сказав він.

Говорячи про те, що всі члени уряду повинні дотримувати політики антикризової коаліції, Кушнарьов відзначив, що це, у першу чергу, стосується питань, пов'язаних як з НАТО, так і з питаннями нормалізації взаємин з Росією.

Відповідаючи на питання, чому була змінена позиція антикризової коаліції при винесенні рішення за результатами звіту міністрів, оскільки напередодні заявлялося про готовність голосувати за їхню відставку, Кушнарьов відзначив:

"Я не знаю про які-небудь домовленості".

За його словами, для антикризової коаліції було важливо послухати міністрів, наскільки вони об'єктивно оцінюють ситуацію, наскільки "вони відверті і наскільки вони налаштовані працювати в політичному руслі, яке визначає антикризова коаліція".

"Якщо міністри готові погодитися працювати в політичному руслі антикризової коаліції, то я думаю, усе це може цим і закінчитися, якщо ні, то можуть бути будь-які висновки", - сказав депутат.

Відповідаючи на питання, що буде у випадку, якщо все-таки міністри будуть відправлені у відставку, і президент внесе їхні ж кандидатури на ці посади, Кушнарьов відповів, що, на його думку, "якщо президент відчує, що ці дві кандидатури не сприймаються коаліційною більшістю і прем'єр-міністром, то він зробить для себе висновки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування