Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє наполегливо будувати демократію

Середа, 15 листопада 2006, 15:59

Прем'єр Віктор Янукович обіцяє послідовно розвивати демократію в Україні.

Про це він заявив, виступаючи в ході медіа-форуму "Україна на інформаційній карті світу", що проходить у середу в Києві.

За словами Януковича, становлення політичної системи України у порівнянні з багатовіковою історією Західної Європи відбувалося в історично стиснутий термін.

Прем'єр при цьому підкреслив, що за історичними мірками відбувся процес заміни одного типу політичної системи якісно іншим.

Відповідно до історичних закономірностей суспільно-політичного розвитку держави, дозрівання ринкової системи в економіці було завжди передумовою і каталізатором установлення демократичних форм правління.

У крайньому випадку, сказав Янукович, у минулому розвиток ринкової економіки завжди відбувався перед виникненням демократичних інститутів.

"Сьогоднішнє прагнення України перейти одночасно і до демократії, і до ринку є спробою замінити ту модель взаємозв'язку між економічними і політичними перетвореннями, які тривали століттями", - сказав він, додавши, що в цій трансформації немає історичних прецедентів.

Також прем'єр підкреслив, що в політичному процесі в Україні простежуються авторитарні спроби центральної, а особливо регіональної української влади в їх діях.

За його словами, прагнення до авторитарних рішень відображає проблему, що стосується одночасного здійснення ринкових і демократичних перетворень.

"Ми не піддаємося спокусам прийняття простих рішень. Ми послідовно і наполегливо будемо вибудовувати демократію в Україні", - заявив Янукович.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...