Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко заявляє, що його назвали корупціонером "надумано"

Середа, 15 листопада 2006, 16:15

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає протокол корупційних дій в МВС, складений Генпрокуратурою, "надуманим та політизованим".

"Протокол надуманий і політизований, мілкий як для відносин двох правоохоронних систем. Тим більше в момент нестабільності уряду", - сказав Луценко, виступаючи на засіданні комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю та корупції.

Міністр наголосив, що будь-які подання з Генпрокуратури "про усунення з їхньої точки зору незаконних дій" він завжди виконував і буде виконувати.

Коментуючи факти, наведені у протоколі, зокрема щодо видачі нагородної зброї, Луценко зазначив, що зброя видавалася згідно зі статутом Збройних Сил України, дія якого поширюється на всі силові відомства, в тому числі і МВС.

"МВС до мене видавало наградні пістолети, і після мене буде видавати. Я направив вам повний перелік осіб, які його отримали", - сказав він, звертаючись до членів комісії.

Під час засідання комісії було заслухано звіти кількох високопосадовців регіональних департаментів МВС. Звинувачення, висловлені ними на адресу Луценка, здебільшого стосувалися безпідставних, на їхню думку, звільнень із займаних посад.

Зокрема, один із виступаючих зазначав, що його примусово відправляли на пенсію, "не надавали службовий кабінет, телефон і автомобіль".

Інший звинувачував Луценка у навмисному звільненні з метою призначити на посаду людину, близьку до керівництва МВС.

Коли Луценко зробив спробу відповісти на закиди, члени комісії не надали йому слова, сказавши, зокрема: "Пізніше, Юрію Віталійовичу".

На запитання, як він оцінює звинувачення колишніх представників МВС, Луценко відповів:

"Це тіні минулого, яких запросив комітет і які розказують, як їм знову хочеться попрацювати в міліції. Але я, перепрошую, через таку роботу повставали люди по всій Україні", - сказав міністр.

Як відомо, у вівторок заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що на Луценка складений протокол про корупцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...