Комітет ще перед виступом Луценка його "засудив"

Середа, 15 листопада 2006, 17:20

Комітет Верховної Ради з питань протидії корупції і оргзлочинності визнав незадовільною роботу Міністерства внутрішніх справ.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету в середу.

Згідно з рішенням, комітет також рекомендує Верховній Раді розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

За словами голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування корупції в МВС Володимира Сівковича, очевидно, що матеріали, зібрані комітетом, будуть передані на розгляд його комісії.

Сівкович зазначив, що після висновків його комісії, ВР визначатиметься з подальшою долею міністра.

"Я був здивований тим, що на сьогоднішньому засіданні була оприлюднена така велика кількість брудних матеріалів. Не тому, що вони брудні, а тому, що це правда", - сказав він і додав, що на його думку, Луценку в цих звинуваченнях нема що заперечити.

"Юрію Луценку сьогодні немає чим крити, я вважаю, що у комітету є достатньо підстав, щоб визнати роботу МВС незадовільною", - наголосив Сівкович.

На питання, чому протокол рішення комітету з негативним висновком був розданий депутатам ще до початку засідання, і до доповіді міністра, бо рішення мало ухвалюватися за підсумками звіту, Сівкович відповів:

"Так буває завжди. Це у журналістів дві версії".

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на питання, як він оцінює засідання комісії, відповів:

"Очевидно, що сьогодні відбувається одне з тих рішень, яке нав’язується реваншистськими силами, що хочуть відсвяткувати річницю Майдану перемогою над тими, хто не давав їм продовжувати своєрідне управління країною, яке було в попередній період".

Луценко додав, що він прийшов у міліцію "для того, щоб її міняти, а не повертати старі порядки". Це, на його думку, не задовольняє голову комісії, голову комітету і "боюся, що і більшість парламенту".

"Вони не задоволені тим, що у нас є незалежний міністр внутрішніх справ, але я не здамся без бою. Я вважаю малодушним уступати їм сьогодні і відходити ціною того, що вони замовкнуть", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування