Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко викрила чергову "антисоціалку" Януковича

Четвер, 16 листопада 2006, 09:01

Фракція Блоку Юлії Тимошенко заявляє про неприйнятність запропонованих змін до бюджету на 2006 рік.

Про це йдеться в заяві блоку, поширеній у четвер.

У ній наголошується, що проект змін до закону про держбюджет є "продовженням курсу на згортання соціальних програм та посилення тіньового розподілу валового внутрішнього продукту на користь олігархів".

Реклама:

На думку БЮТ, запропоновані зміни – це намагання "завуалювати відверті прорахунки в урядовому проекті бюджету на 2007 рік".

"Законопроект уряду Януковича демонструє справжні цілі урядової політики. Декларуючи свою прихильність до інноваційно-інвестиційної моделі розвитку, уряд "знімає" 200 мільйонів гривень із фінансування одного з найбільш інноваційних проектів - створення та закупівлі літака АН-70", - вказується в заяві.

"На 100 мільйонів гривень скорочується фінансування інвестиційних проектів упровадження енергозберігаючих технологій. У порушення Бюджетного кодексу органам місцевого самоврядування пропонується спрямувати кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які перебувають у комунальній власності, на поточні витрати замість видатків розвитку", - наголошує БЮТ.

ВІДЕО ДНЯ

Блок також відзначає, що в законопроекті не знайшлося місця збільшенню розміру соціальних пенсій та допомог, підвищенню рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, що "вкрай необхідно в умовах стрімко прогресуючої інфляції і багаторазового росту тарифів на комунальні послуги для населення".

"Із незрозумілих причин, без відповідного обґрунтування на 105 мільйонів гривень зменшуються видатки на виплату пенсій військовослужбовцям Збройних Сил України", - зазначає БЮТ.

Натомість, вказує блок, у проекті знайшлося 100 мільйонів гривень на збільшення статутних капіталів державних ощадного та експортно-імпортного банків, керівництво яких нещодавно оновлено коаліцією.

"Зміни, які пропонуються, спрямовані не на соціальний захист та підвищення рівня грошових доходів населення, а на обслуговування корпоративних кланових інтересів комуно-соціалістично-олігархічної більшості. По суті, Бюджет-2007 від Януковича програмує кардинальне зменшення рівня життя людей", - наголошує БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування