Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий пояснив, що Черновецький підвищив тарифи, щоб не було популізму

Четвер, 16 листопада 2006, 10:05

Київська влада розробила унікальну систему субсидій, завдяки якій деякі категорії населення будуть платити за комунальні послуги менше, ніж до цього.

Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.

"Наприклад, сьогодні самотні пенсіонери, які одержують 450 гривень пенсії, платять за однокімнатну квартиру 90 гривень. Після Нового року такі категорії населення, завдяки цій системі субсидій, заплатять рівно вдвічі менше - 45 гривень. Інше компенсують з київського бюджету", - сказав Довгий, повідомляє прес-служба КДМА.

При цьому Довгий відзначив, що "не підвищувати тарифи означало продовжувати популістську політику попередників, які, замість того щоб поступово піднімати ціни на комунальні послуги і при цьому контролювати якість наданих ЖЕКами послуг, займалися штучним консервуванням ситуації".

"Варто розуміти, що міський бюджет не може і далі витримувати величезне навантаження, яке він несе через компенсацію тарифної різниці", - сказав він.

Довгий також відзначив, що "у 3,4 рази підвищилася тільки квартплата, вона складає всього 25 відсотків загальної суми, внесеної до платіжок. А загальна сума всіх платежів збільшиться в середньому лише в 2,5 рази".

"На жаль, деякі нечистоплотні політики намагаються нині заробляти собі на темі підвищення комунальних тарифів політичні дивіденди... Але кияни зобов'язані знати: усі ті, хто сьогодні критикує владу за підвищення тарифів, усвідомлюють те, що підвищувати комунальні тарифи необхідно. Упевнений: на нашому місці вони б зробили те ж саме. Причому - без будь-яких соціальних гарантій", - сказав секретар Київради.

Говорячи про ситуацію в Київраді, Довгий відзначив, що депутати фракції "Наша Україна" "налаштовані винятково на конструктивну роботу".

Водночас, за його словами, причин, за якими у Київраді немає офіційно оформленої опозиції, є декілька.

"По-перше, депутати, які грають сьогодні в опозиційність, просто не мають жодного поняття про те, що в цій самій опозиції робити. Ну, критикувати, наприклад, вони навчилися. А що далі-то? Сидить такий депутат і думає: а як же мій бізнес? Вони ж звикли робити свій бізнес ближче до влади. От саме через те, що їхня психологія зводиться до прислів'я "і рибку з'їсти, і в калюжу не сісти", вони бояться опозиційності як вогню", - відзначив Довгий.

"По-друге, усі, хто сьогодні намагається в Київраді втиснутися в образ опозиціонера, йшли на вибори з твердою установкою захопити владу в Києві", - додав він.

Водночас, на його думку, в опозиції потрібно "не тільки вміти красиво говорити, але і працювати".

"А перебувати "між" - зручніше. "Дзвін" є, а відповідальності – нема", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування