"Правилам експлуатації" Януковича обіцяють вето президента

Четвер, 16 листопада 2006, 13:55

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський прогнозує, що у випадку прийняття закону про Кабінет міністрів, запропонованого урядом, президент Віктор Ющенко скористається правом вето.

"Я передбачав вето по цілому ряді позицій щодо цього законопроекту", - сказав він у четвер журналістам, коментуючи прийняття законопроекту про Кабінет міністрів у першому читанні, повідомляє прес-служба "Нашої України".

За його словами, в основу прийнятого законопроекту покладений проект, внесений Кабінетом міністрів.

"Кабмін досить різко тягне ковдру на себе, намагаючись законом про Кабінет міністрів поправити Конституцію в частині розподілу повноважень між президентом, урядом і Верховною Радою", - відзначив депутат.

Ключковський висловив думку, що в даний час обраний "такий напрямок діяльності Кабінету міністрів, яку можна назвати правовим "бєспрєделом".

Він висловив сумнів, що президент "буде спокійно ставитися до таких порушень Конституції".

Зокрема, за його словами, вето президента може стосуватися такої позиції, що стосується соціального забезпечення членів Кабінету міністрів. За його словами, відповідно до прийнятого в першому читанні документові Кабінет міністрів "сам собі визначає розмір соціальних виплат, розмір пенсій".

Депутат висловив думку, що у випадку ветування даного закону, подолання вето залежить від опозиційних фракцій, у першу чергу від БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування