ГПУ заборонила Гриценку говорити про себе і вводити в оману депутатів

Четвер, 16 листопада 2006, 14:18

Прес-служба Генпрокуратури заявляє, що міністр оборони Анатолій Гриценко не має права давати оцінку роботі цього відомства.

Про це йдеться в заяві прес-служби ГПУ з приводу заяви міністра про неналежне здійснення прокуратурою нагляду за додержанням законів у Збройних Силах України.

"Прес-служба Генпрокуратури змушена в черговий раз нагадати міністру оборони Гриценку про те, що він не має права давати оцінку роботі прокуратури та радить зосередитись на забезпеченні виконання покладених на нього державою обов’язків", йдеться в заяві.

"Тим більше не має він права вдаватися до маніпуляцій способом введення в оману як народних депутатів України, так і всього суспільства брехливими заявами про бездіяльність ГПУ", зазначає прес-служба.

Вона відзначає, що в разі незгоди з рішенням прокуратури, Гриценко мав би їх оскаржувати в суді або у керівника вищого рівня.

Прес-служба також повідомляє, що проведеною перевіркою підтверджено, що Гриценко не передавав матеріали щодо земельних відносин заступнику генпрокурора Корняковій.

"Згідно з вхідною кореспонденцією до Головного управління нагляду за додержанням законів у Збройних Силах України та інших військових формуваннях Генеральної прокуратури України за період з лютого 2005 року по цей час матеріали щодо незаконного відчуження зазначених об’єктів не надходили", - йдеться в заяві.

Проте органами військової прокуратури в усіх випадках виявлення порушень земельного законодавства та незаконного відчуження військових містечок (будівель) разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані, вживалися відповідні заходи реагування, запевняє ГПУ.

За час керівництва Гриценком Міністерством оборони військовими прокурорами заявлено 32 позови щодо визнання недійсними угод про пайову участь у будівництві житла для військовослужбовців, 8 - про міну військових містечок на житло для військовослужбовців, 51 - про звільнення самовільно зайнятих земель оборони, 38 - про визнання недійсними актів органів місцевої влади.

Усього заявлено 129 позовів зазначеної категорії, за якими підлягають поверненню земельні ділянки загальною площею 28,6 тис. га.

Зокрема лише Генеральною прокуратурою у господарські суди пред’явлено 12 позовів до комерційних товариств щодо визнання недійсними договорів про пайову участь у будівництві житла для військовослужбовців на земельних ділянках Міністерства оборони у місті Києві загальною площею 485 га.

Аналогічні порушення при укладанні договорів про пайову участь у будівництві житла для військовослужбовців виявлено військовою прокуратурою Військово-Морських Сил, зазначає ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування