ТИМОШЕНКО КРАЩЕ ЗАЛИШИТЬСЯ ОСОЮ, НІЖ СТАНЕ ВЕДМЕДЕМ, ЯК ЯНУКОВИЧ

Четвер, 16 листопада 2006, 16:33

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко спростовує звинувачення лідерів Партії регіонів у неконструктивності позиції фракції щодо підготовки законопроекту про опозицію.

Натомість Тимошенко заявляє, що проекти, запропоновані антикризовою коаліцією, "не мають жодного відношення до парламентарної демократії".

"Вони абсолютно не містять законодавчих норм і інструментів контролю за діями влади. Проект закону про опозицію від влади – це профанація самої ідеї опозиції. З таким же успіхом можна порадити Кабінету міністрів керуватися у своїй діяльності церковним календарем і гороскопом", - сказано у заяві БЮТ.

Коментуючи заяву лідера фракції Партії регіонів Раїси Богатирьової про те, що "опозиція, як і влада, мусить бути українською бджолою, яка несе мед в український вулик, а не жалючою осою", Тимошенко зазначила:

"Я почула побажання пані Богатирьової, що краще бути бджілкою, а не осою. Але бути бджілкою – то невдячна справа, коли поруч з тобою перебуває ведмідь у особі Партії регіонів, який розоряє вулики і з’їдає весь мед".

"Тож краще бути кусючою осою опозиції, а ручних дресированих бджілок Партія регіонів нехай шукає серед партнерів коаліції", - додала вона.

Тимошенко також нагадала, що на засідання робочої групи з підготовки закону про опозицію "з’явився аж …один з чотирьох членів від Партії регіонів, і саме через це не було кворуму на засіданні".

"Мабуть, це краще демонструє реальні настрої влади щодо опозиції, ніж різноманітні крилаті вислови", - сказала вона.

Тимошенко також критично оцінила намір залучити до підготовки закону про опозиції РНБО та уряд.

"Щоб "забалакати” закон, можна залучити сюди навіть хор імені Григорія Верьовки і федерацію з дельтапланеризму. Не потрібно нікого залучати. Треба мати лише совість і бажання жити в цивілізованій країні", - зазначила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування