Адвокати Щербаня тепер зможуть відкрити в Україні конторку

Четвер, 16 листопада 2006, 16:59

Верховна Рада дозволила займатися адвокатською діяльністю особам, що не є громадянами України.

За прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін у закон "Про адвокатуру" (№ 2281) проголосували 338 депутатів при мінімально необхідних 226 голосах, повідомляють Українська правда.

Закон передбачає розширення можливості одержання права на заняття адвокатською діяльністю в Україні незалежно від громадянства.

При цьому передбачено дозволяти адвокатську діяльність тільки громадянам, що володіють державною мовою.

Відповідно до цього закону, адвокатом може бути особа, що має вищу юридичну освіту, підтверджена дипломом України (або, відповідно до міжнародних договорів, дипломом іншої країни), стаж роботи в області права не менш 2 років, володіє державною мовою, здала кваліфікаційний іспит, одержала в Україні посвідчення про право займатися адвокатською діяльністю і прийняла присягу адвоката України.

Закон також виключає втрату громадянства України з числа підстав для припинення адвокатської діяльності або анулювання посвідчення.

Раніше законопроект ініціював Кабмін, мотивуючи його ухвалення необхідністю гармонізувати українське законодавство з нормами і принципами Світової організації торгівлі.

Нині, відповідно до закону "Про адвокатуру", адвокатом може бути тільки громадянин України.

Зараз закон "Про адвокатуру" не містить вимоги до адвокатів володіння державною мовою.

Україна розраховує вступити у СОТ до кінця 2006 року.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування