Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" вимагає вибачень від "регіоналів" за Ющенка і Луценка

Четвер, 16 листопада 2006, 17:21

Фракція "Наша Україна" вимагає спростувати заяву про тиск на голову Печерського районного суду міста Києва щодо розгляду судових позовів проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це сказав, виступаючи з парламентської трибуни в четвер, член фракції "Наша Україна" Антон Ружицький.

Він підкреслив, що є членом тимчасової слідчої комісії парламенту, яка займається питаннями розслідування фактів корупційних дій і зловживання службовим становищем посадових осіб Міністерства внутрішніх справ.

Ружицький підкреслив, що в четвер у своєму виступі член фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко оприлюднив заяву, у якій повідомлялося про тиск на голову Печерського районного суду з боку секретаріату президента щодо розгляду позовів у справі проти Юрія Луценка.

За словами Ружицького, ця заява Мірошниченка "неправдива, провокаційна і має політичний підтекст".

Він заявив, що фракція вимагає від депутата Мірошниченка спростувати цю заяву і відповідну інформацію, вибачитися перед депутатами Верховної Ради, керівником секретаріату президента, головою Печерського районного суду, а також громадянами України.

За словами Ружицького, у четвер, у 12.00, під час засідання слідчої комісії голова Печерського районного суду Володимир Колесниченко заявив про те, що ще в жовтні цього року записався на прийом до керівника секретаріату президента з питань проведення судової реформи, а також з питань, пов'язаним з роботою Печерського районного суду.

Колесниченко повідомив про те, що 15 листопада така зустріч у секретаріаті відбулася, на ній обговорювалися саме ті питання, щодо яких він і просив зустрічі.

Ружицький також підкреслив, що поставив Колесниченку прямі питання про те, чи здійснювався на нього тиск під час цієї зустрічі щодо справ, що розглядаються в Печерському суді і, зокрема, пов'язаних з міністром внутрішніх справ, на що Колесниченко відповів, що такий тиск на нього не чинився.

При цьому глава Печерського суду, за словами депутата, підкреслив, що в нього досить кваліфікації, щоб визначити хоча б якісь натяки на подібний тиск.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...