Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає від Януковича припинити нищити зерно

П'ятниця, 17 листопада 2006, 09:21

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду і відповідальних органів виконавчої влади прискорити ухвалення компромісного рішення, яке би сприяло розв'язанню проблем експорту зерна, усунення штучних перешкод у цій сфері.

Також Ющенко вимагає, щоб це рішення передбачало наповнення внутрішнього ринку, повідомляє прес-служба президента.

Президент відзначає, що практична реалізація рішення Кабміну щодо запровадження ліцензування та квотування експорту зерна урожаю 2006 року призвела до повного зупинення цього "важливого напрямку зовнішньоекономічної діяльності".

Реклама:

Він наголошує, що на сьогодні в портах України утримуються завантажені судна з понад 200 тис. тонн зерна, ще 1,4 млн. тонн очікує відвантаження у припортових елеваторах.

"Власники зерна та експортери несуть багатомільйонні збитки від недостатньо підготовлених дій Уряду та відповідальних виконавчих органів", - наголошується у повідомленні.

Президент відзначає, що така ситуація викликала серйозну стурбованість світової спільноти, в тому числі урядів деяких країн, щодо прогнозованості рішень української влади, загрозу згортання активного співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами.

ВІДЕО ДНЯ

З кожним днем Україна втрачає з такими труднощами здобутий авторитет відкритої до співробітництва держави із привабливим інвестиційним кліматом, - зазначається у повідомленні.

Він наголошує, що це може обернутися "непередбачуваними наслідками, суттєвим уповільненням темпів інтеграції української економіки.

На його думку, це також може обернутися звуженням масштабів міжнародного співробітництва, виникненням напруги у двосторонніх відносинах з країнами – імпортерами українського зерна, втратою традиційних зовнішніх ринків збуту для вітчизняної продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування