Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка назвав ідею заступника Мороза з політреформою нісенітницею

П'ятниця, 17 листопада 2006, 09:31

Радник президента з правових питань Ігор Коліушко вважає, що перегляд політреформи не може призвести до скасування результатів президентських виборів.

"Якщо мова йде про те, про що говорив перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, що у випадку рішення Конституційного Суду про невідповідність процедури ухвалення закону 2222, це приведе до скасування Закону "Про зміни до закону про вибори президента" і скасування результатів президентських виборів, то з правової точки зору, вибачите, але це повна нісенітниця", - сказав Коліушко в інтерв'ю "Известиям в Украине".

На його думку, справді помилковим було об'єднання цих двох законопроектів в один пакет для голосування.

"Але якщо навіть об'єднали, то в будь-якому випадку — кожен закон ухвалено окремо. Відбулося порушення процедури на попередніх етапах і були порушення щодо саме конституційного закону, тому що його включили в один пакет зі звичайними законами і постановою, а не навпаки", - додав радник Ющенка.

На питання, якими методами президент планує коректувати політреформу, Коліушко відповів:

"Глава держави буде відстоювати свою позицію винятково конституційним шляхом. Згідно з Конституцією, у президента є, у першу чергу, повноваження законодавчої ініціативи і право вето. Це його основні інструменти".

Він також додав, що президент, "розуміючи складність ситуації, що виникла з Конституцією", ініціював створення конституційної комісії, "яка повинна об'єднати її представників, а також представників усіх фракцій парламенту і Кабміну".

"Президент хотів би, щоб саме ця комісія стала тим місцем, де будуть обговорюватися всі питання і буде знайдена якась загальна платформа, яку можна буде реалізувати спокійно і без конфліктів", - сказав Коліушко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...