Рудковський шукатиме управу на Гриценка в суді

П'ятниця, 17 листопада 2006, 12:02

Перший заступник керівника апарату - керуючий справами Верховної Ради Дмитро Рудковський вимагатиме від міністра оборони Анатолія Гриценка через суд спростувати звинувачення у роздачі землі.

Про це Рудковський заявив журналістам, повідомляє УНІАН.

За його словами, він вимагатиме, щоб Гриценко спростував цю інформацію на пленарному засіданні.

Керуючий справами ВР підкреслив, що під час звіту Гриценко надав "неправдиву інформацію" про нібито підписання ним низки договорів, за якими роздавалися земельні ділянки.

Рудковський зазначив, що "на початку лютого 2005 року в Міністерстві оборони дійсно було затверджено низку договорів щодо передачі територій військових містечок в обмін на житло".

Він повідомив, що "усі ці договори були підписані не мною, а директором департаменту капітального будівництва та управління фондами Міністерства оборони Сергієм Веліжанським, який до речі на той час був усунутий від виконання своїх службових обов'язків".

Рудковський зауважив, що договори були підписані 4 лютого, а не третього лютого "як про це емоційно розповідав Анатолій Степанович (Гриценко)".

За словами керівника справами, "при цьому нонсенсом є вже те, що зареєстровані ці договори на добу раніше, ніж відбулося їх затвердження". Рудковський підкреслив, що ці документи "не пройшли існуючої в Міністерстві оборони процедури узгодження".

Він висловив сподівання, що Генеральна прокуратура з'ясує "як таке стало можливим та дасть оцінку правомірності зазначених договорів".

Рудковський висловив здивування, що Гриценко не вважав за необхідне "хоча б поверхово розібратися в ситуації". Він також зазначив, що зараз готує позов до суду, щоб за його рішенням Гриценко спростував "неправдиву інформацію" про нібито допущені ним зловживання під час роботи у Міноборони.

Як відомо, 15 листопада міністр оборони Гриценко з трибуни парламенту звернувся до голови Верховної Ради Олександра Мороза щодо необхідності звільнення Дмитра Рудковського з посади першого заступника керівника апарату ВР.

За словами Гриценка, він був призначений на посаду міністра оборони 4 лютого 2005 року, а третього лютого 2005 року було роздано тисячі гектарів землі в Києві, Балаклаві і Харкові.

Міністр наголосив, що передав всі матеріали з цього приводу в Генеральну прокуратуру і "особисто Корняковій (заступнику генпрокурора) – нуль реакції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...