Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна цікавиться не СНД, а його переробкою

П'ятниця, 17 листопада 2006, 12:34

Інтерес України до СНД залежить від реформування цього об'єднання, заявляє президент Віктор Ющенко.

"СНД зберігає для України цінність як одна з багатобічних форм, у рамках якої існує перспектива реалізації проектів, вигідних для нашої країни", - сказав Ющенко в ході засідання Ради нацбезпеки й оборони в п'ятницю.

За словами глави держави, діяльність СНД повинна підкорятися економічній, соціальній і гуманітарній проблематиці й особливо - проблемам, що відносяться до міждержавних зв'язків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко ще раз підкреслив, що "участь у СНД не може протиставлятися курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію".

За словами президента, у п'ятницю в ході засідання РНБО буде обговорюватися тема співробітництва України в рамках СНД.

У засіданні беруть участь прем'єр-міністр Віктор Янукович, голова Верховної Ради Олександр Мороз, секретар РНБО Віталій Гайдук, міністр оборони Анатолій Гриценко, керівник СБУ Ігор Дріжчаний.

На засіданні розглядаються також стан житлово-комунального господарства й основні напрямки його реформування.

Планується обговорити питання напрямку корветів "Луцьк" і "Тернопіль" і фрегату "Гетьман Сагайдачний" для участі у військово-морських операціях у Середземному морі в рамках операції "Активні зусилля".

Планується, що на засіданні буде розглянуто питання про заходи щодо вдосконалення діяльності органів державної влади під час здійснення операцій з конфіскованим і безгосподарним майном.

У тому числі, буде обговорюватися відсутність цілісної системи правового регулювання таких операцій і ведення єдиної інформаційної системи обліку, збереження й оцінки майна.

Під час засідання також заплановано розглянути питання про статус і склад комітету з політики військово-технічного співробітництва й експортного контролю при президенті України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування