Ющенко хоче заманити на територію Рибака інвесторів

П'ятниця, 17 листопада 2006, 13:00

Президент Віктор Ющенко заявляє, що сучасний стан житлово-комунального господарства України становить загрозу національній безпеці країни.

Виступаючи на засіданні Ради нацбезпеки й оборони в п'ятницю, Ющенко відзначив, що ЖКГ є "ключовою інфраструктурою нації, від режиму роботи якої залежить політична стабільність і безпека".

"Ми маємо гостру хронічну кризу сучасного стану ЖКГ, що складає загрозу національній безпеці в економічній, соціальній і, я б сказав, екологічній сферах", - підкреслив президент.

Ющенко нагадав, що технічний стан основних активів ЖКГ є критичним, а діяльність підприємств цієї сфери - традиційно збиткова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку президента, питання лібералізації цін і тарифів на житловокомпослуги є "глибоко політизованим, не є економічним і приносить колосальну шкоду формуванню потенціалу розвитку комерціалізації цього сектору господарювання".

На думку Ющенка, необхідно знайти "солідарні позиції, які б дали можливість усім рівням влади виробити спільний план дій виходу з кризи".

"Мета РНБО - знайти солідарну дорогу реформування і консолідації комунального сектора України", - зазначив президент.

На думку глави держави, затягування проведення реформи в комунальному секторі веде до його руйнування і тому дане питання не можна відкладати.

Ющенко вважає, що пріоритетними в даній сфері повинні стати ринкова система господарювання, зацікавленість приватних підприємств, залучення недержавних інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування