Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький плював на Мін'юст

П'ятниця, 17 листопада 2006, 13:24

Влада Києва не має наміру подавати документи про підвищення комунальних тарифів на реєстрацію в Міністерство юстиції України.

Про це в п'ятницю заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, відповідаючи на запитання журналістів, чи реєструватимуться нові тарифи в Мін'юсті.

"Ні, нам не потрібно їх затверджувати в Мін'юсті. Ми будемо відстоювати свої права навіть у суді, якщо це буде потрібно. І не збираємось подавати на затвердження, бо законом про місцеве самоврядування це не передбачено. В цьому законі записано, що затверджує тарифи виконавчий орган. Ми є виконавчим органом по закону", - сказав Голубченко.

За його словами, столична влада відстоюватиме позицію, що тарифи підписані не адміністрацією, а виконавчим органом. Якщо ж, зауважив Голубченко, Мін'юст наполягатиме на реєстрації, то міська влада згодна на те, щоб в цю проблему втрутився суд.

Він підкреслив, що нові тарифи набудуть чинності з 1 грудня.

У свою чергу, начальник головного управління цінової політики Київської міськдержадміністрації Василь Яструбинський зазначив, що взагалі міська влада дуже здивована заявами Міністерства юстиції.

"У нас є свої особливості. Київська міська держадміністрація паралельно виконує функції виконавчого органу", - наголосив він.

За словами Яструбинського, те, що тарифи не потрібно реєструвати, підтверджують відповідні роз'яснення структурних підрозділів управління юстиції, які має міська влада. А крім того, за його словами, є рішення судових органів щодо інших аналогічних питань.

"Думаю, що Мін'юст розбереться в цьому питанні і приведе свою позицію до норм діючого законодавства. Це однозначно не підлягає реєстрації", - зазначив Яструбинський. За його словами, була змінена законодавча база, і У зв'язку з цими змінами реєстрація не потрібна.

"Раніше повноваження по затвердженню тарифів визначалися постановою Кабміну №1548 і були надані Київській міській держадміністрації. З виходом закону "Про житлово-комунальні послуги" повноваження перейшли до виконавчих комітетів відповідних рад, чим і є зараз столична міськдержадміністрація", - пояснив Яструбинський.

За його інформацією, закон було прийнято в 2004 році, а окремі його положення набули чинності у 2005.

30 жовтня голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький підписав низку розпоряджень КМДА, згідно з якими з 1 грудня у Києві комунальні тарифи зростуть у середньому втричі.

10 листопада мін'юст заявив, що рішення КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів є нечинними через не своєчасну реєстрацію.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування