Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З понеділка Україну "пошерстять" на корупційність

П'ятниця, 17 листопада 2006, 13:25

Наступного тижня група країн Ради Європи проти корупції перевірить, як Україна виконує свої антикорупційні зобов'язання.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства юстиції, на початку наступного тижня в Україну з оцінним візитом прибуває делегація GRECO на чолі із секретарем організації Вольфгангом Рау.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, у ході візиту делегація експертів GRECO зустрінеться з представниками державних органів України, до повноважень яких входять питання запобігання і протидії корупції.

Зокрема, це секретаріат президента, Верховна Рада, Міністерство юстиції, СБУ, МВС, Генпрокуратура, Державна податкова служба, Тендерна палата, Держмитслужба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За результатами візиту експертами GRECO буде підготовлений звіт за оцінками виконання Україною рекомендацій з боротьби з корупцією.

Звіт буде розглянутий на одній із пленарних сесій групи держав Ради Європи проти корупції, повідомив міністр.

Лавринович відзначив, що Україна повинна пройти цю оцінку з боку GRECO у зв'язку з вступом до групи країн проти корупції (Україна приєдналася до GRECO 1 січня 2006 року, ратифікувавши Цивільну концепцію проти корупції).

GRECO організовано Радою Європи. Метою організації є поліпшення можливостей боротьби з корупцією в країнах-членах групи, впроваджувати відповідні антикорупційні заходи.

Візит експертів GRECO в Україні триватиме з 20 до 24 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування