Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безмежне терпіння Ющенка пояснюється "тактичними міркуваннями"

П'ятниця, 17 листопада 2006, 13:37

Президент Віктор Ющенко наголошує, що забезпечення європейської і євроатлантичної інтеграції, а також наповнення реальним змістом статусу України як регіонального лідера, є для Ради нацбезпеки і оборони винятково важливим завданням.

"Я розумію ті делікатності і виклики, які стоять в тому числі перед політичними силами в цьому питанні: як коректно, але динамічно нам варто наближати цю позицію як стратегічну", - сказав президент під час виступу на засіданні РНБО.

"І я з терпінням ставлюсь до проявів, які не відповідають положенням Універсалу національної єдності, закону про основи національної безпеки – виключно із тактичних міркувань", - додав він.

Президент переконаний, що "наш політичний діалог, порозуміння приведуть до того, що ми будемо мати консолідований, загальнополітичний зовнішній курс", повідомляє УНІАН.

При цьому він зауважив, що подібні виклики існували не тільки перед Україною, але і перед багатьма націями, які блискуче з ними впоралися.

"Головне – це тримати "круглий стіл", вести діалог і не розділяти сказане слово із тим ділом, яке ми творимо", - сказав Ющенко, звертаючись до присутніх, зазначивши, що такий підхід і буде відповіддю для виборців, для інтересів нації, а також цим підходом керівництво держави повинно керуватися у процесі визначення зовнішньополітичного курсу.

У засіданні РНБО беруть участь прем'єр Віктор Янукович, голова Верховної Ради Олександр Мороз, секретар РНБО Віталій Гайдук, екс-секретар РНБО Володимир Горбулін, перший віце-прем'єр Микола Азаров та віце-прем'єр Володимир Рибак.

Також на засіданні присутні міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, генпрокурор Олександр Медведько, голова СБУ Ігор Дріжчаний, глава секретаріату президента Віктор Балога, голова НБУ Володимир Стельмах та інші керівники центральних органів влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування