"РЕГІОНИ" ПОЯСНИЛИ, ЧОМУ ЯНУКОВИЧ ЛЕДЬ НЕ ЗІРВАВ ЗАСІДАННЯ РНБО

П'ятниця, 17 листопада 2006, 16:28

Партія регіонів вважає, що Рада Нацбезпеки і оборони виходить за межі власних повноважень, включаючи до свого порядку денного питання, які належать до компетенції Кабінету міністрів.

Про це заявив представник Партії Регіонів Володимир Демидко, коментуючи заяву прем’єра Віктора Януковича з вимогою зняти з порядку денного засідання РНБО питання ЖХГ.

"Сьогодні на засідання РНБО були винесені питання, які відносяться до компетенції Кабінету Міністрів України: питання ЖКХ, діяльності органів виконавчої влади з реалізації конфіскованого майна та інші", – пояснив він.

Реклама:

"Таким чином, РНБО намагається потроху узурпувати владні повноваження Кабміну та керувати його діяльністю, надаючи йому при цьому необхідні вказівки", – наголосив Демидко.

"У зв’язку з цим, змушені будемо вважати за необхідне внести зміни до Законів України "Про основи національної безпеки України" та "Раду національної безпеки і оборони України", – зазначив він.

Демидко також висловив занепокоєння, що "діяльність Кабміну – вищого органу у системі виконавчої влади – послідовно та систематично намагаються підпорядкувати Раді національної безпеки і оборони".

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, цей орган є координаційним органом при президенті, і існує загроза надання йому непритаманних функцій щодо контролю над діями та рішеннями КМУ.

"Зокрема, статтею 30 проекту Закону "Про Кабінет Міністрів України" в редакції президента визначалось, що Кабінет Міністрів у сфері національної безпеки і оборони підконтрольний РНБО, яка координує діяльність органів виконавчої влади у цій сфері", – наголосив.

"Але цей проект так і залишився проектом, і тому тактика змінилась", – додав Демидко, слова якого наводить прес-служба Партії регіонів.

Він наголошує що за Конституцією, уряд відповідальний перед президентом і Верховною Радою, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News