ЯНУКОВИЧ І МОРОЗ ТАКИ ВЛАШТУВАЛИ ДЕМАРШ

П'ятниця, 17 листопада 2006, 19:28

Прем`єр Віктор Янукович і спікер Олександр Мороз у п’ятницю достроково залишили засідання Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє Обком у п’ятницю.

Раніше повідомлялося, що на засіданні РНБО Янукович почав вимагати зняття з порядку денного розгляду питання про стан у житлово-комунальному господарстві.

Водночас прес-секретар прем’єра Денис Іванеско повідомив "Українській правді", що йому достеменно невідомо, чи покинули Янукович і Мороз засідання достроково.

За його словами, Янукович прибув до будинку секретаріату президента близько 12 і залишив його близько 15. При цьому він уточнив, що різниця між виходами Януковича і Мороза складала 5 – 7 хвилин.

Іванеско сказав, що дізнався про інцидент у РНБО зі ЗМІ і після цього не спілкувався з прем’єром.

Водночас член Партії регіонів Михайло Чечетов в ефірі 1+1 у п’ятницю ухилився від питання, чи справді Мороз і Янукович покинули засідання РНБО.

"Спроба втягнути Раду нацбезпеки у брудну політичну гру проти Кабміну – це спроба втягнути у цю гру не Раду нацбезпеки проти Кабміну, а проти народу", - сказав він.

На його думку, РНБО "влізла у компетенцію Кабміну".

"Є 107 стаття Конституції, де чітко зафіксовані повноваження РНБО. Вона координує роботу виконавчої влади у частині безпеки і оборони. Що стосується комунального господарства, то це повна парафія Кабінету міністрів. Він наводить тут лад і буде здійснювати тут лад", - сказав Чечетов.

"Рада нацбезпеки розглядає абсолютно невластиві їй питання. Це компетенція Кабміну. У РНБО вистачає питань. Це питання боротьби зі злочинністю, наркоманія...", - додав він.

Він попередив, що якщо РНБО займатиметься, на його думку, невластивими для неї питаннями, Партія регіонів "буде вимушена внести відповідні зміни до закону про РНБО з тим, щоб вона не заважала Кабінету міністрів проводити політику, спрямовану на підвищення соціальних стандартів життя людей".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News