Британці думають, що Росія злякалася України

Субота, 18 листопада 2006, 14:28

Вступ України до Світової організації торгівлі дозволить обмежити засоби тиску Москви на Київ.

Такого висновку дійшли в оприлюдненому в п’ятницю звіті британські експерти з авторитетного дослідницького центру Oxford Business Group.

Фахівці назвали шанси України стати членом організації вже наступного року високими.

Британські експерти зазначають, що для швидкого вступу до СОТ українські законодавці ще мають внести негайні важливі зміни до системи оподаткування сільськогосподарських підприємств та скоротити перелік предметів торгівлі, що підлягають обов'язковій сертифікації.

Як зазначається у звіті, ухвалення цих законів може поставити місцеві підприємства у становище надзвичайно складної конкуренції з рештою світу.

Підтримка з боку президента США Джорджа Буша членства Росії у СОТ на цьому тижні оживила можливість синхронного вступу до СОТ України та Росії, вважає Oxford Business Group.

На думку багатьох фахівців, Кремль побоюється, що Київ, ставши членом СОТ раніше за Москву, може одержати вплив на визначення умов вступу до організації Росії.

Серед можливих сценаріїв, що їх передбачають британські експерти, може бути підписання між Україною та Росією угоди про неперешкоджання вступу останньої до СОТ.

Припускається, що членство у СОТ обох країн поклало б край частим торговельним війнам між ними, як от заборона Росією імпорту українського м'яса та молочних продуктів.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...