Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колекція Інтерполу поповниться ще одним українським мером?

Неділя, 19 листопада 2006, 09:39

Прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу проти колишнього мера Житомира Георгія Буравкова.

Як сказав на прес-конференції заступник прокурора Житомирської області Володимир Кобернюк, Буракова підозрюють у розкраданні більше 6 млн. доларів бюджетних коштів, які були отримані з 1995 року по 2003 року підконтрольними йому підприємствами у вигляді кредиту Європейського банку реконструкції й розвитку під гарантії уряду.

"Слідчий прокуратури області виніс постанову про притягнення Буравкова в якості обвинувачуваного 17 листопада", - сказав заступник прокурора.

"Шість цілих вісім десятих мільйонів доларів - це сума трьох кредитів і відсотків за ними, які підприємства з виготовлення меблів, співзасновником і власником яких є Буравков, (Буравков) брав з 1995 року й не повернув. Це кредити ЄБРР, які надавали Україні для розвитку малого й середнього бізнесу за гарантією уряду", - сказав Кабернюк.

З його слів, до справи про розкрадання бюджетних коштів причетні більше 30 посадових осіб, у тому числі колишні посадові особи банків, нотаріус.

Проти Буравкова порушено кримінальну справа за ст. 164 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем) і ст. 382 (невиконання судових рішень).

Кобернюк також сказав, що Національний банк повернув кредити й відсотки за ними в 2005 році.

Зі слів заступника прокурора, Буравков не приходить до прокуратури для дачі показань, а в останні дні не відповідав на телефонні дзвінки.

Кобернюк також сказав, що в понеділок прокуратура має намір звернутися до суду для вирішення питання про запобіжний захід для Буравкова. "Якщо він не дасть про себе знати, можливе звернення в Інтерпол", - сказав Кобернюк.

Буравков був мером Житомира з 2002 по 2006 рік.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування