Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гайдук і Бойко послухають в Брюсселі про нову стратегію

Понеділок, 20 листопада 2006, 08:53

Секретар ради нацбезпеки Віталій Гайдук та міністр палива й енергетики Юрій Бойко візьмуть участь у конференції з приводу нової енергетичної стратегії ЄС.

"У понеділок Єврокомісія організовує конференцію щодо зовнішньої енергетичної політики, щодо того, як ми підвищуємо безпеку енергопоставок, ефективніше працюючи з нашими партнерами і, особливо, з нашими сусідами", - повідомила "Радіо "Свобода" речниця комісара ЄС з зовнішніх відносин Емма Адвін.

На конференції виступлять голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, верховний представник ЄС з зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єр Солана, комісари Євросоюзу, які відповідають за зовнішні відносини і політику сусідства, енергетику, торгівлю, розвиток і гуманітарні відносини.

Україну на конференції представлятимуть секретар РНБО Віталій Гайдук, міністр палива та енергетики Юрій Бойко, заступники глави Секретаріату президента Арсеній Яценюк та Олександр Чалий.

Загалом на конференції будуть присутні міністри закордонних справ або енергетики з 30 країн, а також промисловці, науковці, представники міжнародних організацій.

"Під час наших дводенних дебатів ми говоритимемо, як ми можемо розвинути більш послідовну і скоординовану зовнішню політику з енергетики, як розвинути енергетичний ринок і як ми можемо розвивати партнерство, що дозволить країнам за межами енергоринку ЄС більше інтегруватися на цей ринок", - зазначила Адвін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування