Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Луценка не знайшли корупції в корупційних протоколах Генпрокуратури

Понеділок, 20 листопада 2006, 10:36

Адвокати міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заявляють про низку порушень процесуального законодавства при складанні протоколів про корупцію з його боку.

Про це заявили адвокати Луценка Юрій Бергельсон і Олександр Білоус, повідомляють Українські новини.

За словами адвоката, перше засідання Печерського районного суду Києва щодо цих протоколів пройшло у п'ятницю. На засіданні прокурор представив суду 2 протоколи про корупцію Луценка.

У свою чергу, адвокати дали за протоколами свої пояснення, зокрема, адвокати підкреслили, що обидва протоколи складені з порушеннями процесуального законодавства.

"Обидва вони складені з грубими порушеннями процесуального законодавства", – сказав Білоус.

Також на засіданні в п'ятницю свої пояснення дав слідчий, який складав ці протоколи.

За словами адвокатів, протоколи повинні були бути пред'явлені Луценку, який, відповідно до процесуального законодавства, повинен поставити під ними свій підпис.

Однак ці протоколи не були підписані міністром, а всі відмітки про відмову Луценка дати пояснення по протоколах і, отже, поставити свій підпис під ними, були зроблені не при самому Луценку, а пізніше, заднім числом.

За словами адвокатів, це є грубим порушенням процесуального законодавства.

Також, за словами адвокатів, відповідно до частини 3 статті 5 закону України "Про боротьбу з корупцією", до адміністративної відповідальності повинні притягаютися тільки держслужбовці, ким міністр внутрішніх справ не є.

До того ж, відповідно до цього закону, дії є корупційними, якщо вони вчинені для власної вигоди, що відсутнє у діях міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування