Семенюк зізналася, що не виконала план

Понеділок, 20 листопада 2006, 11:11

Фонд державного майна прогнозує невиконання бюджетного плану надходжень коштів від приватизації в 2006 році через скасування або припинення конкурсів із продажу низки великих підприємств.

Про це журналістам повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк.

"Цього року план приватизації зірвано", – сказала Семенюк, повідомляють Українські новини.

За її словами, основними причинами зриву приватизаційного плану є скасування продажу криворізького комбінату окислених руд, припинення конкурсу з продажу 76% "Луганськтепловозу" через судові рішення (у тому числі і за позовом "Укрзалізниці"), скасування конкурсу з продажу 38,14% акцій "Комсомольського рудоуправління".

Крім того, за словами Семенюк, Кабмін не підтримав ініціативу Фонду з продажу міноритарних пакетів акцій низки обленерго на фондових біржах у 2006 році, наполягаючи на доцільності продажу більших пакетів акцій.

Як повідомлялося, Кабмін включив пакети акцій "Луганськтепловозу", "Комсомольського рудоуправління" і міноритарні пакети низки обленерго у внесений у Раду у вигляді законопроекту орієнтований список підприємств для приватизації в 2007 році.

У січні-жовтні Фонд державного майна перерахував у державний бюджет 348,974 млн. гривень, отриманих від продажу державного майна.

Верховна Рада визначила в держбюджеті на 2006 рік доходи від приватизації в розмірі 2,122 млрд. гривень.

У 2005 році Фонд державного майна перерахував у бюджет 20,686 млрд. гривень, отриманих від продажу державного майна.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування