Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича радять "нашоукраїнцям" скористатися ножицями

Понеділок, 20 листопада 2006, 12:38

Міністр Кабінету Міністрів вважає нереальною ідею проведення дострокових парламентських виборів найближчим часом.

"Я такі розмови чую з каденції першого парламенту, але тільки в першому парламенті не з мужності, а зі страху бути розпущеним волею мас і обставин, був скорочений термін його повноважень на 1 рік", - сказав Толстоухов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У всіх інших випадках розмови залишалися розмовами, хоча парламент на сьогоднішній день - орган, який грішив не менше, ніж президент і уряди, але завжди виходив сухим з води", - додав він.

Коментуючи ситуацію з міністрами-нашоукраїнцями в уряді Віктора Януковича, Толстоухов сказав:

"Вихід міністрів з уряду і "Нашої України" в опозицію - як миша і гора... Але вихід "Нашої України" не скасовує тему широкої коаліції".

На його думку, міністри-нашоукраїнці "самі повинні були б уже вирішити свою долю".

"Я так маю право говорити, тому що коли мені, наприклад, радили, йти зустрічати Юлію Володимирівну (після її призначення прем'єром) на ґанок Кабінету міністрів, то я, наприклад, написав заяву про відставку і залишив її в першій приймальні і ні собі проблем не створював, ні людям", - сказав він.

"А тут виходить так: - "Я в "Нашій Україні", я з неї виходити не збираюся, "Наша Україна" пішла в опозицію, але я ще міністр". Ну візьми будь ласка ручку і папір, як ножиці, і розріж цей гордієв вузол", - додав міністр.

Говорячи про взаємодію Кабінету Міністрів, парламенту і президента, зокрема в сфері кадрових призначень, Толстоухов відзначив:

"Навряд чи зараз має сенс говорити про ефективність, якщо і про продуктивність доводиться говорити з натяжкою. Наприклад, кадрова політика сьогодні - це кадровий тромб. Боляче всій країні".

"І так буде продовжуватися, зважаючи на все, доти, поки всі кому слід, не заспокояться з тим, що центр виконавчої влади раз і назавжди перемістився в Кабмін. Тоді і секретаріати будуть зустрічатися не лобами... Бюрократи стають "забіяками", коли гілки влади перетворюються на ліс, а політики опонують один одному як протиборчі сторони", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...