Черновецький заявляє, що він не ручний, і розмовляє сам із собою

Понеділок, 20 листопада 2006, 14:44

Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що ніколи не буде ручним мером.

На прес-конференції у понеділок мер сказав, що прийняття рішення про відмову від мандата народного депутата було дуже нелегким, повідомляє УНІАН.

За словами Черновецького, при ухваленні цього рішення він радився тільки зі своєю совістю: "Я ні з ким не радився, окрім своєї совісті. Я багато думав про те, як мені поступити, коли Україна у зв'язку з політичною реформою має вже три центри впливу на мерію. Це не тільки президент, але тепер вже і Верховна Рада, і Кабінет міністрів, і адміністрація президента".

"Мені було непросто… але я пам'ятав про своїх виборців. Я прийняв рішення, що залишаюся мером в найнесприятливіших умовах, і я все життя пишатимуся тим, що я зробив", - додав мер.

Він ще раз акцентував увагу, що вже з п'ятниці, 17 листопада, не має жодних "претензій" на депутатство. При цьому Черновецький відзначив, що щасливий від того, що зробив такий мужній вчинок, також щасливий, що багато вже зроблено в міській адміністрації. Але при цьому мер наголосив, що готовий до критики.

"Я хочу, щоб кияни знали мою відповідальність, яку я взяв на себе, йдучи на вибори. Я, звичайно, не розумів багатьох речей, не знав про те, що Київрада - серйозний політичний орган, не знав, що придбаю величезну кількість непримиренних ворогів із числа тих, хто хоче обкрадати київський бюджет", - сказав мер.

"Багато хто думав, коли я йшов на вибори, що я буду ручним мером. Я не ручний. Служити буду тільки киянам і ніяким політичним партіям або політичним угрупованням", - наголосив Черновецький.

Він також сказав, що хоче сам себе привітати з тим, що став "звичайним мером столиці", а також з тим, що "вкотре вибив ґрунт з-під тих, хто робив різні провокаційні заяви з приводу моєї чисто юридичної роботи" і зробив вчинок - добровільно відмовився від Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News