Тимошенко, Кличко і "Наша Україна" вирішили приборкати Черновецького

Понеділок, 20 листопада 2006, 17:42

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає більшість Київради взяти під контроль дії мера Леоніда Черновецького.

Про це вона сказала в ході зборів членів фракції БЮТ, блоку "Наша Україна" і блоку Віталія Кличка в Київраді в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для того, щоб нам взяти владу, необхідно створити більшість у Київраді і взяти під контроль дії мера і всієї команди", - сказала лідер БЮТ.

У понеділок у Київраді було створено депутатське об'єднання "Демократичний Київ", до якого увійшли 63 депутати, серед яких члени фракцій БЮТ, "Нашої України", блоку Віталія Кличка і позафракційні.

Збори ухвалили рішення про скликання позачергового пленарного засідання Київради 23 листопада на підставі звернення 1/3 депутатського корпусу. На ньому буде розглянуто питання про коригування нових тарифів на житлово-комунальні послуги.

При цьому депутати затвердили декларацію принципів співробітництва демократичних сил у Київраді: "Ми вважаємо, що окремі дії київського міського голови, секретаря Київради і виконавчого органу Київради (Київської міськадміністрації) свідчать про зневагу інтересами киян в угоду інтересам окремих осіб і підприємницьких структур".

У документі також зазначені задачі об'єднання, однією з яких є недопущення реалізації "економічно необґрунтованого одноособового рішення київського міського голови про збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,5 рази".

Об'єднання вважає своєю задачею ліквідацію "Київенергохолдингу", що буде одержувати доходи від необґрунтованого підвищення тарифів на житлокомпослуги.

Також об'єднання має намір впровадити прозору процедуру з розпорядження власністю і землею київської громади, а також не допустити втрати київською громадою контролю над муніципальним банком "Хрещатик" і природними монополіями, що забезпечують життєдіяльність міста - "Київенерго", "Київводоканал" і "Київгаз".

Серед задач "Демократичного Києва" - впровадження прозорої процедури управління комунальними підприємствами, і з цією метою вимагати перегляду складу наглядових рад і обрання представників міста в цих радах винятково на засіданні Київради.

При цьому об'єднання має намір порушити питання про перегляд складу постійних комісій ради за принципом пропорційного представництва депутатських фракцій і упорядкувати роботу Київської міськадміністрації, зокрема, затвердити її структури.

Рішення про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги об'єднання називає незаконним і планує скасувати його на найближчій сесії Київради 23 листопада. Водночас Черновецький заявив, що, у разі ухвалення, таке рішення буде незаконним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування