У Ющенка думають, що Луценка замовили

Понеділок, 20 листопада 2006, 17:45

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що рішення Печерського райсуду Києва проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка свідчить про намір усунути його з посади.

"Скажу прямо: стосовно нинішнього міністра внутрішніх справ, яскравого діяча "помаранчевої" команди президента Ющенка розгорнуто брутальну кампанію з дискредитації. Очевидним є політичне замовлення з метою усунути Луценка з посади будь-якими методами", – наголосив Балога, повідомляє прес-служба президента.

Він також наголосив на неправових мотивах звинувачень, висунутих проти Луценка.

"Суд не зміг знайти корисливих мотивів у діях посадовця, однак назвав його корупціонером, хоча всім відомо, що корупції без особистої вигоди не буває", - зазначив Балога.

Також керівник президентського секретаріату звернув увагу на те, що матеріали Генпрокуратури, розглянуті судом, взяті зі скасованої раніше цією ж Генпрокуратурою кримінальної справи, закритої за відсутністю складу злочину в діях Луценка.

Крім того, Балога вказав на явну поспішність Генпрокуратури у справі Луценка, тоді як слідство під кураторством заступника генпрокурора Рената Кузьміна "не виявляє оперативності та наполегливості" у доведенні до суду гучних кримінальних розслідувань.

"Країна обурена низкою недавніх замовних убивств, де постраждали невинні люди, майже кожен українець вже знає про зухвалі рейдерські атаки на приватні підприємства. Однак там, де потрібно проявити хист слідчого і глибокі знання юриста – Генпрокуратура скромно мовчить", – відзначив Балога.

Він висловив сподівання, що вердикт Печерського райсуду Києва буде переглянуто у суді вищої інстанції.

Балога також підкреслив, що з боку президента Віктора Ющенка," який вважає міністра діяльним урядовцем із доброю репутацією", існує цілковита політична підтримка Луценка.

Як відомо, у понеділок Печерський райсуд Києва визнав вину Луценка у скоєнні ним двох правопорушень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування