"Наша Україна" придумала як вигнати Чорноморський флот

Вівторок, 21 листопада 2006, 11:41

Депутат від "Нашої України" Геннадій Удовенко пропонує законодавчо заборонити розміщення в Україні іноземних військових баз.

Відповідний законопроект “Про засади зовнішньої політики України” Удовенко зареєстрував у Верховній Раді, повідомляє прес-служба "Нашої України".

У документі передбачається, що на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.

Тимчасове перебування на території України військових формувань частини Чорноморського флоту Російської Федерації буде припинено у відповідності до вимог Статті 17 Конституції України.

У цій статті Конституції, зокрема, передбачено, що на території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом, та не допускається розташування іноземних військових баз.

У той же час, в документі підкреслюється важливість, щоб відносини між Україною та Росією були "відносинами справжнього добросусідства, взаємоповаги і партнерства у відповідності з Договором про дружбу, співробітництво і партнерство, виступає за продовження дії цього Договору”.

У законопроекті також йдеться про те, що Україна розбудовуватиме відносини з НАТО на основі Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО та інших документів, які передбачають розширення та поглиблення співробітництва на всіх рівнях.

Згідно із законопроектом, питання щодо вступу до НАТО вирішуватиметься за наслідками референдуму, який проводитиметься після виконання Україною усіх необхідних для цього процедур.

Також у документі зазначається, що, відповідно до Статті 106 Конституції України, президент представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України.

Також президент приймає рішення про визнання іноземних держав, призначає та звільняє глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях, приймає вірчі і відкличні грамоти дипломатичних представників іноземних держав.

У законопроекті передбачено, що акти президента, видані в межах цих повноважень, скріплюються підписами прем’єра і міністра закордонних справ України, відповідального за акт та його виконання.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...