Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінфін роз’яснив, що Янукович не "побирався", а виконував закон

Вівторок, 21 листопада 2006, 13:45

Дефіцит держбюджетів 2006-го та 2007-го років уряд Віктора Януковича планує перекривати за рахунок закордонних позик.

Про це заявив перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, повідомляє 5 канал.

За його словами, запозичення складають близько десяти мільярдів гривень.

Заступник міністра зазначив, що практика, від якої відмовилася два попередні помаранчеві уряди, дозволить не лише закрити всі бюджетні діри, а й залучити інвестиції.

За його словами, перший переказ на суму один мільярд доларів Мінфін отримав 15 листопада.

"На минулому тижні після певних кроків з міст Сполучених штатів Америки, Лондона - ми зробили зовнішній заїм на суму в один мільярд доларів США під 6,58 сотих відсотка", - сказав Копилов.

"Якщо врахувати, що тільки підготовчі процедури для зовнішніх запозичень потребують мінімально чотирьохмісячного терміну , то та акція яку ми провели на минулому тижні є чималим досягненням", - додав він.

Водночас Міністерство фінансів роз’яснило "Українській правді", що державні запозичення "є легальною фінансовою операцією, а не "побиранням".

"Державні зовнішні запозичення передбачені законом "Про Державний бюджет України на 2006 рік", і здійснені вони абсолютно мотивовано і грамотно на виконання цього закону - з метою покриття дефіциту бюджету поточного року", - сказано у прес-релізі міністерстві.

Мінфін також зазначає, що 1 мільярд доларів - вся сума коштів від розміщення єврооблігацій, здійсненого 15 листопада поточного року - відповідно до угоди єдиним траншем надійшла на рахунки Держказначейства 21 листопада 2006 року.

"Наразі запозичення Україною 1 мільярда доларів терміном на 10 років за ставкою 6,58%, при тому, що попит перевищив пропозицію у 2,7 рази, є найкращим державним запозиченням на світових ринках у 2006 році та найефективнішим запозиченням України за всі роки незалежності", - сказано у повідомленні.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування