Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович образився, що Ющенко вважає Януковича малим дитям

Вівторок, 21 листопада 2006, 14:28

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що деякі політичні сили прагнуть ревізії політреформи замість її вдосконалення.

"Наголошу – не її вдосконалення, не внесення змін, які б розвивали подальший шлях України від президентської моделі до парламентської, а кроку назад. Коли країна ходить туди-сюди, то хитання такої держави і такого суспільства – це гарантований негатив для всіх, хто живе в Україні", - сказав він в інтерв’ю УНІАН.

На думку міністра, спокійне сприйняття можливості ревізії конституційної реформи суспільством "є свідченням того, що Україна живе під час постійної кризи з короткими проміжками переходу від однієї кризи до іншої".

"Мені не подобається такий спокійний підхід до тих проблем, які несуть драматизм усьому українському суспільству", - сказав він.

На питання про роль Міністерства юстиції у процесі вдосконалення політреформи, Лавринович відповів:

"У тому, щоб кваліфіковано готувати всі пропозиції, які ухвалює Кабінет міністрів України, і оприлюднювати ту правову позицію, яка потрібна для повнішого усвідомлення політиками своїх планів і планування відповідних кроків".

Лавринович також заперечив існування політичного впливу на нього з боку політичних сил.

"У мене є певні погляди, я робив певні кроки працюючи в парламенті чи в міністерстві...
Я довідався про своє призначення, перебуваючи за тисячі кілометрів від держави. І коли я приїхав, то почув настанову на довгу і плідну роботу", - сказав він.

На питання про конфлікт між Кабміном та Радою нацбезпеки та оборони, Лавринович сказав:

"Коли в державі працює орган, який розглядає питання й ухвалює рішення, що складається з одного пункту: Кабінету міністрів, двокрапка, далі зробити це, це і це, – то складається враження, що уряд – це таке мале дитя, яке не знає точно, куди ходити, що робити і як поводитися. Це аномально в державному управлінні".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...