Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рогозін розповів про бізнес-угруповання в Кремлі

Вівторок, 21 листопада 2006, 15:21
Депутат російської Держдуми Дмитро Рогозін вважає, що представники влади Росії повинні з'ясувати причини затримання російського бізнесмена Максима Курочкіна.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

"Я думаю, що, швидше за все, з'явиться необхідність у певної державної влади виявити деяку зацікавленість у тому, щоб з'ясувати причини затримання Курочкіна. Це природньо з погляду того, що держава піклується про долю кожного свого громадянина, якщо йому висувають претензії або він потрапляє в біду", заявив депутат.

Звичайно, такого роду запити будуть вивчатися на різного роду рівнях. Але якщо буде доведено кримінальне підґрунтя цього затримання, думаю, це буде рішення на рівні суддівських інстанцій", додав Рогозін.

На питання про те, чи зацікавлений був сам Курочкін у подібного роду скандалі, Рогозін підкреслив: "Багато людей, коли розуміють, що "запахло смаженим", починають вдавати з себе великих політиків".


У той же час він відмовився давати будь-яку оцінку ситуації з Курочкіним, відзначивши, що є депутатом Держдуми і його заява в судовому процесі може "так чи інакше трактуватися як тиск" на процес.

На питання журналістів про постачання газу, Рогозин заявив, що у відносинах України і Росії визначальну роль відіграють інтереси певних бізнес-корпорацій у Кремлі.


"Сьогодні я це говорю при всій повазі до моєї улюбленої Батьківщини. Я вважаю, що в Кремлі існує бізнес-корпорація, вона проводить свої власні інтереси. Тому газовий конфлікт - це не стільки конфлікт Росії й України, скільки бажання певної бізнес-групи, дуже впливової в Росії, налагодити для себе безперебійний видобуток, транспортування і продаж газу за високою ціною ".

"Тому коли говорять, що це має відношення до неоімперских амбіцій Росії, це не так. Це не має відношення до Росії взагалі. Це має відношення до конкретного бізнес-угруповання, яке хоче заробляти надприбутки", - додав він.


Він також висловив сподівання, що "диктат певного бізнес-угруповання не буде визначальним у міждержавних відносинах" між Україною і Росією.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування