У Черновецького не вірять, що йому опонує більшість

Вівторок, 21 листопада 2006, 15:34

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження щодо проведення 23 листопада позачергового пленарного засідання Київської міської ради.

Про це повідомив секретар Київради Олесь Довгий на прес-конференції у вівторок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке розпорядження Черновецький підписав на підставі звернення більш ніж третини депутатів.

"Київський міський голова видав розпорядження для бажаючих опозиціонерів провести позачергове пленарне засідання і зобов'язав мене, як секретаря, забезпечити все необхідне для проведення пленарного засідання", - повідомив Довгий.

"Вся опозиція, усі, хто цього бажає, 23-го числа матимуть можливість провести пленарне засідання, і я, відповідно до розпорядження, буду допомагати вести це засідання у випадку, якщо там буде необхідна кількість депутатів для легітимності його проведення", - відзначив він.

Разом з тим, Довгий підкреслив, що якщо депутатів буде менше третини, то він від імені більшості депутатів, які підтримують київського мера, буде просити лідерів фракцій, що подали заявку на проведення засідання, "вибачитися за те, що вони дезінформували киян".

За його словами, це стосується й інформації про те, що в Київраді створена опозиційна більшість.

Довгий також повідомив, що у вівторок відбулася погоджувальна рада голів фракцій Київради.

"Ця погоджувальна рада переконала, що дії міського голови підтримує абсолютна більшість депутатських корпусів", - заявив він.

Секретар Київради відзначив, що керівники депутатських фракцій і груп, які підтримують Черновецького, "мають намір працювати в такому режимі, який був погоджений попередньо". Зокрема, Довгий нагадав, що в грудні заплановане проведення трьох пленарних засідань Київради - 7, 14 і 27 грудня.

Секретар Київради також заявив, що він не бачить загрози своєї відставки. Він підкреслив, що "так звана опозиція" у Київраді складає не менше однієї третьої депутатського корпусу.

За словами Довгого, частина цих депутатів "має виключно політичні амбіції і бажання внести відповідний дисбаланс, або просто бути в опозиції заради рейтингу".

Ще частина депутатів, відзначив секретар Київради, домагається, щоб "будь-якою ціною залишитися при владі, залишити можливість впливу на великі бюджетні потоки, за будь-якою ціною залишити для себе можливість впливати на ті або інші майнові питання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування