ЄС обіцяє на наступному тижні зробити Україні подарунок

Вівторок, 21 листопада 2006, 16:10

Європейський комісар у зовнішніх зв'язках Беніта Ферреро-Вальднер заявляє про намір представити на наступному тижні нове комюніке щодо європейської політики сусідства, у рамках якої також розвиваються відносини Україна-ЄС.

Про це єврокомісар заявила у вівторок у Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам, повідомляє Інтерфакс.

"Україна для нас - дуже важлива країна в рамках європейської політики сусідства. На наступному тижні я офіційно представлю нове комюніке щодо європейської політики сусідства, де ми зробили акцент на розвитку відносин зі сходом і, звичайно, з Україною, де вона має сильну позицію", - сказала вона.

Ферреро-Вальднер пояснила, що Євросоюз має намір підтримувати Україну на її шляху, насамперед, у частині знаходження членства у Світовій організації торгівлі і почати переговори з питання про нову посилену угоду, однією з головних частин якої буде положення про створення зони вільної торгівлі.

"Це надасть великі можливості для економіки і торгівлі, для створення робочих місць, для населення в цілому", - підкреслила вона.

Єврокомісар також відзначила, що питання співпраці ЄС з Україною у сфері енергетики є "одним із ключових".

"Ми вже працювали з Україною і будемо далі продовжувати наше співробітництво", - підкреслила Ферреро-Вальднер.

Говорячи про розвиток співпраці в енергетичній сфері не тільки з Україною, але і з Росією, і з іншими країнами-партнерами, єврокомісар висловила надію, що "у майбутньому ми будемо мати справжнє енергетичне співтовариство".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування