На "справі Луценка" слідчий "заробив" дострокове звання

Вівторок, 21 листопада 2006, 18:41

Конфлікт між Генпрокуратурою та Міністерством внутрішніх справ носить приватний характер, вважає член комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Святослав Олійник.

Депутат зазначив, що прем'єр-міністр Віктор Янукович неодноразово заявляв про відсутність претензій до роботи голови МВС Юрія Луценка, повідомляє Ліга.

"У той же час новий представник у Генпрокуратурі, що своїм походженням,.. так чомусь трапляється, теж з Донецьку, починає дуже активну боротьбу з міністром внутрішніх справ", - додав він.

За словами депутата, це можна пояснити або "дивною донецькою логікою", або відсутністю належного контролю з боку Януковича за процесами, що відбуваються всередині його табору.

"Я, чесно кажучи, схильний до другого варіанту. Я не думаю, що це виходить безпосередньо від керівництва сьогоднішньої антикризової коаліції. Я думаю, що це носить більш приватний характер", - заявив Олійник.

Депутат підкреслив, що теоретичне усунення міністра внутрішніх справ з посади відкриває "усі шлюзи" для повернення в Україну ряду осіб, що тривалий час переховувалися від правоохоронних органів в інших країнах.

При цьому Олійник зауважив, що "відносно Юрія Луценка, існує якась група людей, очевидно, хтось із них хоче бути міністром".

Під час прес-конференції депутат також повідомив, що слідчий Печерської райпрокуратури Києва, що розслідував кримінальну справу про напад членом фракції Партії регіонів Олегом Калашніковим на знімальну групу СТБ, звільнився з прокуратури.

"Я спілкувався з цією людиною. Він звільнився формально за власним бажанням, але його морально-психологічний стан очевидно був таким, що призвів його до ухвалення рішення більше не працювати в цій системі", - цитує слова депутата "Остров".

У той же час Олійник повідомив, що слідчий Медведєв, що склав протоколи про "корупцію" проти Луценка, одержав позачергове звання. За словами депутата, слідчий порушував відповідну кримінальну справу в званні радника юстиції, а протокол про корупцію складав вже у званні старшого радника.

"Пан Медведєв, що склав протоколи на Луценка, кримінальну справу порушив ще 16 жовтня, абсолютно необґрунтовану кримінальну справу, необґрунтованість якої сам довів уже 14 листопада", - сказав депутат.

"Але, порушуючи кримінальну справу, він був радником юстиції (це відповідає званню підполковника), а протокол про корупцію складав вже в званні старшого радника юстиції. Тобто, менш ніж за місяць він одержав дострокове звання", - додав Олійник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування